Entrevistem l’equip d’Accés Vertical

«El principal actiu d’Accés i de totes les organitzacions són les persones»

Des d’Accés Vertical us volem acostar una mica més a les persones que hi ha darrera d’aquest gran equip i donar-vos l’oportunitat de conèixer a alguns dels membres que formen part d’ell. Tenim la gran sort de comptar amb perfils molt professionals i sobre tot, molt variats, on cadascún d’ells forma part de cada una de les etapes dels nostres proyectes.

Tot i ser perfils molt diferents, cada un d’ells comparteixen la il·lusió per créixer tant personal com professionalment dins de l’equip i aportar tot el que saben en cada un dels projectes que duem a terme.

MIREIA MARTÍNEZ – Arquitecta tècnica (Dep. de Producció)

  • Què és el que més t’agrada del teu dia a dia a l’oficina?

El que més m’agrada és l’ambient de treball. La relació amb els companys de l’equip, el bon rotllo… Sempre hi ha molta ajuda entre tots els membres de l’equip. 

  • Quina ha estat la teva evolució tan personal com professional des de que formes part de l’equip?

La major evolució ha estat l’aprenentatge, la millora constant que he anat tenint. He rebut ajuda en tot moment per créixer com a professional. Poder fer el seguiment de les obres dia a dia i aplicar els coneixements teòrics fa que pugui arribar a donar consells gràcies a l’experiència que estic adquirint. 

  • Com veus el teu futur professional?

Seguir millorant dia a dia. Continuar aplicant el que estic aprenent i formar-me escoltant els consells d’experiència de l’equip de professionals que tinc al meu costat. 

DAVID PÉREZ – Cap d’equip de rescat Industrial  (A.I.R Accés Industrial Rescue )

  • David, portes molts anys dedicats als treballs verticals, com et sents quan estàs treballant a les altures?

Si et sóc sincer, sóc informàtic, tot i que no ho sembli! Vaig començar a les altures fa ja uns anys, ja n’he perdut el compte. El perquè del canvi de sector és molt senzill, en aquella època no tenia res a veure amb el que és ara, simplement demanaven no tenir por de les altures i si, a més, eres escalador molt millor, és a dir que, complia amb aquestes dues condicions.

El que més em va atreure va ser la sensació de llibertat, ja que vaig començar al sector eòlic (concretament en l’inspecció i reparació aeronàutica) així que m’estava tot el dia a la muntanya i per un escalador és ideal. 

  • Què se sent al formar part d’un projecte tant important com és la Sagrada Família?

Al principi moltíssima pressió per intentar estar a l’altura d’una obra tant colossal com aquesta, i sobre tot, m’emociona pensar que les persones que treballem aquí deixarem el nostre granet de sorra per la humanitat en una obra tant emblemàtica com és la Sagrada Família. 

  • Quina ha estat la millor experiència en els treballs verticals?

No sabria dir-te quina ha estat la millor de les experiències, però potser quan millor m’he sentit és quan hem fet treballs de rescat. Al rescatar algú d’algún lloc, aquesta persona t’ho agraeix de per vida… O simplement quan li donem la primera assistència mèdica a algún accidentat.  

Un altre moment sería poder veure l’alba des de dalt de tot de la Sagrada Família, en una de les seves torres, tot i que, en tant temps hi ha molts moments i cadascún te la seva importància.

FERRAN PARRA – Co-Fundador i CEO

  • Es podria dir que Accés Vertical és una de les empreses de referència en els treballs verticals a la ciutat de Barcelona, quin diries que és el principal valor d’Accés?

Sens dubte, el principal actiu d’Accés i de totes les organitzacions són les persones. Els equips humans són els que fan l’empresa, son el motor dels canvis necessaris per al seu creixement. Alinear la política d’empresa a les aspiracions de l’equip és garantia d’èxit. Accés, des del 2005, ha comptat amb un grup de persones altament qualificades i motivades que han forjat el nostre segell personal. Òbviament, l’equip ha variat en aquesta dècada llarga d’història amb incorporacions, comiats i re-incorporacions però s’ha mantingut l’esperit que ens fa singulars i seguir així, és i seguirà sent un objectiu irrenunciable, en la definició de cada pla de negoci. 

  • Què se sent al realitzar projectes a edificis emblemàtics d’una ciutat tant important com Barcelona?

Certament, Barcelona ha anat adquirint una capitalitat i rellevància mundial indubtable en els darrers anys. Tanmateix, els que de nens la coneixíem pre-olímpica, l’estimem per quelcom més que pels grans events o fires de congressos. Cada carrer, plaça o avinguda de la ciutat ens recorda allò que li és propi i que invariablement, després de les modes, seguirà sent la ciutat. És per això que cada projecte que emprenem «a casa», ens omple d’orgull i a l’hora suposa un repte per donar el millor de cadascú de nosaltres. Evidentment n’hi ha de rellevància mundial, però també d’altres de menys anomenada en els que ens reconeixem com a contribuents en la construcció de la Barcelona del futur. 

  • Quin consell donaries a un emprenedor que vol iniciar un nou projecte?

Penso que resulta presumptuós per part meva donar consells. No obstant, si que puc resumir l’inici de la nostra experiència i el planteament inicial que va resultar fonamental per al nostre equip. Quan Accés va començar, no disposàvem de cartera de clients, ni capital, ni grans recursos tècnics, l’únic que teníem era un somni i, com diu la cançó de Joan Manuel Serrat, «… per construir un bell somni, cal posar-s’hi a plena dedicació i estar pendent a tota hora, de si riu, si dorm, si plora…, som si es tractés d’un nadó…»

La lectura d’aquesta cançó pot servir a qui, estant en la nostra situació inicial, vol iniciar un nou projecte empresarial. 

#somosacces #sombarcelona