Com és habitual en el nostre equip A.I.R. (Accés Industrial Rescue), dedicat al rescat urbà i industrial en parades de manteniment, obra civil o reparacions en espais confinats, realitza periòdicament maniobres d’assaig i simulacres en els nostres emuladors. Aquestes pràctiques tenen la intenció de millorar la coordinació de l’equip, refrescar coneixements i posar en pràctica noves maniobres.

Aquesta darrera jornada ha estat profitosa, ja que ha permès establir nous protocols d’actuació, així com el perfeccionament de maniobres d’evacuació amb camilla, primers auxilis, col·locació de collarets cervicals, fèrules per la estabilització de lesions traumàtiques i la utilització de desfibril·lador extern automàtic.

Per altra banda, hem tingut l’ocasió de posar en pràctica el nou JAG RESCUE KIT de la firma Petzl, dissenyat especialment per la evacuació de persones accidentades en zones de difícil accés. Aquest producte contribueix de manera notable en una manipulació òptima per a aquestes situacions per la seva lleugeresa i facilitat d’ús, aspectes que ens fan guanyar un temps molt valuós en aquestes intervencions.

Aquestes jornades ens motiven a seguir treballant en el perfeccionament de la tècnica i fan de la formació continuada, un dels pilars bàsics de l’equip ACCÉS VERTICAL.